Ταραξάκο ή αγριοράδικο
Για να μειωθούν τα επίπεδα υγρών στο σώμα, γενικά δεν συστήνονται χάπια και ροφήματα διότι τα περισσότερα διουρητικά αναγκάζουν το σώμα να αποπλύνει τα αποθέματα καλίου, κάτι που είναι κακό για την καρδιά. Η πικραλίδα όμως περιέχει υψηλές ποσότητες ποτάσιου έτσι δεν προκαλεί απώλεια αυτού του μετάλλου. Οι βοτανολόγοι πιστεύουν ότι η πικραλίδα αυξάνει την παραγωγή χολής, ενώ Ιάπωνες ερευνητές, ότι διπλασιάζει την ποσότητα ενός αποτοξινωτικού ενζύμου που παράγεται στο ήπαρ. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το αφέψημά του είναι ο πιο εύκολος τρόπος κατανάλωσής του, αλλά τα πιπεράτα φύλλα του τρώγονται και στις σαλάτες. Πότε το παίρνουμε: Όταν αισθάνεστε φούσκωμα ή έχετε κυτταρίτιδα ή κατακράτηση υγρών. Περιορίζει τα συμπτώματα πρίν την περίοδο. Επίσης, τονώνει τα αντιοξειδωτικά επίπεδα.
Προσφατα σχολια