Σημαντικό!!! Ειρηνική επανάσταση ΤΩΡΑ!

Είμαστε ένας ενιαίος ζωντανός οργανισμός. Όπως τα κύτταρά μας ξεχωριστά το καθένα και εκτελώντας τη δικιά του εργασία, στο σύνολό τους δημιουργούν εμάς, έτσι  κι εμείς ο καθένας ξεχωριστά δημιουργούμε έναν ενιαίο οργανισμό.

Αν ο κάθε ένας από εμάς είναι υγιής, τότε όλος ο οργανισμός θα είναι υγιής. Άρα η λύση στα προβλήματά μας είναι να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και μόνο τον εαυτό μας! Αν ο κάθε ένας από εμάς μπορέσει να κάνει την αλλαγή στον εαυτό του, τότε όλη η υφήλιος θα γίνει ένας παράδεισος. Ας σκεφτόμαστε λοιπόν το καλό, αλλά να μην περιμένουμε να αλλάξει κάτι γύρω μας ή έξω από εμάς. Να αρχίσουμε την αλλαγή ΤΩΡΑ και να την αρχίσουμε από τον ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

– Πως μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να μας σεβαστούν, όταν εμείς δεν σεβόμαστε;
– Πως μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να μην μας κλέβουν όταν εμείς κλέβουμε;
– Πως μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να μας βοηθούν όταν εμείς δεν βοηθάμε;

Μπορείτε να συνεχίσετε τη λίστα μόνοι σας, υπάρχουν άπειρα παραδείγματα.

Οι θεωρίες είναι πολύ ωραίες και μας βοηθούν στην πνευματική μας ζωή, αλλά κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της δράσης. Και επειδή αυτή η εποχή που ζούμε έχει ωριμάσει και έχει έρθει η ώρα να δράσουμε, ας κάνουμε την επιλογή και ας δράσουμε υπέρ του θετικού και όχι κατά του αρνητικού. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Την έννοια αυτών των λόγων την εξέφρασε η Μητέρα Τερέζα. Και πολλοί άλλοι στο παρελθόν, αλλά και στο κοντινό μας παρόν, όμως δεν τους ακούσαμε καλά φαίνεται. Ας δράσουμε λοιπόν πρώτα σε σχέση με τον εαυτό μας. Ας σκεφτούμε τι περιμένουμε από τους άλλους και να το δώσουμε απλόχερα. Ας σκεφτούμε τι δεν μας αρέσει να μας κάνουν και να συγκρατήσουμε τον εαυτό μας, να μην το κάνουμε και εμείς.

Αν μεταμορφώσουμε τον εαυτό μας, αν γίνουμε πιο φωτεινοί αν γίνουμε πιο στοργικοί, αν δούμε τον άνθρωπο απένταντί μας με αγάπη, ότι κι αν είναι αυτός, τότε όλα τα προβλήματα θα λυθούν.

Μα θα μου πείτε είναι μάταιο να στέλνω την αγάπη μου και να είμαι θετικός απέναντι σε ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται με τον ίδιο τρόπο σε εμένα.
-Δεν πειράζει! Όλοι μέχρι τώρα σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο, γι αυτό η βελτίωση είναι ελάχιστη. Χρειάζεται υπομονή. Αν όλοι κάνουμε λίγο υπομονή και παραβλέπουμε τη στάση των άλλων, αν εξακολουθούμε με πίστη και με δύναμη να είμαστε τα φωτισμένα πλάσματα που θέλουμε να είμαστε, τότε αργά ή γρήγορα θα έρθει η αλλαγή στους περισσότερους από εμάς. Αυτό είναι και το πραγματικό νόημα του να στρέφουμε και το άλλο μάγουλο. Αν μου φερθεί κάποιος με βία, θα τον αφήσω να με παρασύρει στο επίπεδό του και θα γίνω σαν αυτόν; Τότε έχασα τον πόλεμο και δεν δικαιούμαι να παραπονιέμαι που ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο.

Πριν να αρχίσουμε να κρίνουμε τι έκαναν οι απέναντί μας, ας κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας και αφού συνειδητοποιήσουμε ότι κανένας από εμάς δεν είναι άγιος, ας συγχωρέσουμε ο ένας τον άλλο και ας ενωθούμε με αγάπη, ας αντισταθούμε, αλλά με τον δικό μας ειρηνικό τρόπο και ας μην πέσουμε στην παγίδα της βίας που θέλουν να μας ρίξουν. Γιατί μέχρι τώρα θα έπρεπε να έχουμε μάθει ότι οι κυβερνήσεις χρειάζονται και χειρίζονται τη βία και την επανάσταση, γιατί τους δίνει μια πολύ καλή αφορμή για καταστολή.

Να αντισταθούμε λοιπόν, αλλά να μην τους δώσουμε αφορμή να καταστείλουν, αφού δεν θα υπάρχει τίποτα για καταστολή. Ας γίνουν οι διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο καθιστικές, με ένα κεράκι, με τραγούδι, με ότι θετικό μας εκφράζει και όταν οι γνωστοί άγνωστοι αρχίσουν να χτυπάνε, να αφήσουμε με την ειρήνη μας να φανεί η αδικία σε όλο τον κόσμο. Και θα φανεί!

Ειρήνη Υμίν!

www.prasinoskosmos.gr

Leave a Reply